Requiem voor Spa Citroen, soms haat ik vernieuwing…

Vooruitgang, een mens kan daar niet tegen zijn. We willen alles beter. Mijn job staat zowat in het teken van (onderwijs)vernieuwing. Maar… soms is ‘vernieuwd’ het akeligste woord op de wereldbol.

Al sinds ik klein was drink ik Spa Citroen limonade. Mensen associëren me misschien vooral met cola, maar Spa Citroen is mijn echte lievelingsdrank. Ik dronk het in Nieuwpoort als ik voor de eerste keer op het strand speelde, ik dronk het bij mijn meest dierbare familieleden die het speciaal voor mij in huis haalden.

Enkele vrienden wisten ondertussen dat je er bij ons altijd kon om vragen. Soms was het moeilijk om flessen te vinden, want de winkels in de buurt hadden steeds een vrij beperkte voorraad, maar kom, het maakte het des te specialer als je er dan weer had.

Tot nu. De idioten van Spa beslisten dat het tijd was voor broodnodige vernieuwing. Vernieuwd recept, beter,… Het lacht me toe en ik denk maar 1 ding: Yeah right!

Ondertussen vonden de slimme Spa-mensen: laten we van een anderhalf liter fles een kwart liter afdoen, kunnen we subtiel de prijs van het vernieuwde product ook verhogen.

Onlangs hoorde ik Steven Van Belleghem uitleggen hoe dit komt. Er verandert iemand aan de top van een afdeling en die wil zijn of haar stempel drukken. Tegen dat de ramp duidelijk is, is de top meestal toch al weer veranderd.

De klanten, tja, die kennen het product vaker langer dan de persoon die dergelijke beslissingen neemt.

Dus een requiem voor de echte Spa Citroen, bedankt voor de fijne momenten.

P.S.: ondertussen zoek ik ook nog steeds een goede vervanger voor die ene tandpasta van Signal die men ook besloot ‘te verbeteren’ en een heel pak duurder te maken…

Advertenties

Een reactie op “Requiem voor Spa Citroen, soms haat ik vernieuwing…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.